Wat is Voice Dialogue?

Voice dialogue psycholoog utrecht

Voice Dialogue therapie is een unieke benadering die met een vleugje humor diepgaand onderzoek doet naar de verschillende facetten van jouw persoonlijkheid. Deze facetten kunnen zich hebben ontwikkeld onder invloed van anderen die ons vertelden hoe we ons zouden moeten gedragen, of ze kunnen simpelweg voortkomen uit onze eigen innerlijke aard. Een essentieel onderdeel van deze innerlijke wereld is de interne criticus, die berucht is om zijn voortdurende kritiek. Het is belangrijk te begrijpen dat deze criticus in feite een beschermingsmechanisme heeft, en zijn rol is om ons verder te helpen, zij het soms op een ietwat strenge manier.

Binnenin ons verschuilen zich talloze andere “ikken,” elk met hun eigen stem en doel. Sommige van deze innerlijke ‘subpersona’s’ hebben de overhand en beïnvloeden ons gedrag en onze keuzes zonder dat we het ons bewust zijn. Ze kunnen variëren van de pleaser die altijd anderen tevreden wil stellen tot de perfectionist die nooit tevreden is met wat we doen.

Voice Dialogue in de praktijk

Het ontcijferen van deze interne galerij van persoonlijkheden biedt niet alleen diepgaand inzicht in onszelf, maar stelt ons ook in staat om bewuster te leven. Het stelt ons in staat om deze verschillende ‘ikken’ te herkennen, begrijpen en uiteindelijk beheersen. Door deze zelfbewustheid kunnen we bewuste keuzes maken die beter aansluiten bij onze eigen waarden en doelen.

Kortom, Voice Dialogue therapie is een intrigerende reis naar zelfontdekking en zelfbeheersing. Het stelt je in staat om de complexe innerlijke wereld van jouw persoonlijkheid te verkennen en om te leren hoe je deze innerlijke ‘ikken’ in balans kunt brengen, zodat ze niet langer de touwtjes in handen hebben.

Bij welke problemen werkt Voice Dialogue?

  • Meer inzicht in jezelf
  • Meer controle over je gedrag, gevoelens en gedachten
  • Een intern conflict
  • Disbalans tussen ratio-gevoel
Healthy Minds footer

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036