Heb je te maken gehad met traumatische ervaringen of overweldigende angsten? In zulke gevallen is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) vaak de aanbevolen therapie. Trauma’s en verlieservaringen kunnen diepgaande emotionele littekens achterlaten, resulterend in herinneringen die moeilijk te verdragen zijn, vergezeld van angstaanjagende beelden en nachtmerries.

EMDR biedt een bewezen methode om deze emotioneel beladen beelden en herinneringen te verzachten, waardoor de impact ervan verminderd wordt. Deze therapie is niet alleen effectief bij het behandelen van trauma’s, maar ook bij het overwinnen van angsten die je dagelijkse leven beïnvloeden.

Hoe werkt EMDR?

Het kernaspect van EMDR draait om “bilaterale stimulatie,” een term die verwijst naar het gecontroleerd toedienen van afwisselende links-rechts impulsen. Deze impulsen kunnen auditief of visueel van aard zijn, zoals oogbewegingen of piepjes. Gedurende meerdere sessies leidt deze gestructureerde aanpak vaak tot opmerkelijke resultaten.

Met EMDR kan de emotionele lading van traumatische herinneringen verminderd worden, zodat ze beter hanteerbaar worden. Dit maakt het mogelijk om de ervaring te accepteren en stappen te zetten richting herstel.

Bij welke problemen werkt EMDR?

  • Trauma’s zoals ongelukken, incest, verkrachting, oorlog, destructieve relaties, mishandeling e.d.
  • Verlieservaringen zoals overlijden van dierbaren, relatiebreuk, verhuizing naar het buitenland, ontslagen worden
  • Angsten
  • Terugkerende nachtmerries
Healthy Minds footer

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036