Over Mij

Greetje Stomp
Eigenaar Healthy Minds
Psycholoog en Coach

Ik stel mij graag aan je voor..

Hallo, en welkom! Mijn naam is Greetje Stomp en ik ben psycholoog en coach in mijn praktijk Healthy Minds in Utrecht. In 2012 heb ik de (destijds gewaagde) stap gezet om als zelfstandige te werken. Elke dag ben ik nog blij en dankbaar dat ik dit gedaan heb. Mijn werkwijze is positief, praktisch en persoonlijk. In mijn praktijk, op een prachtige locatie in Wittevrouwen Utrecht, bied ik een prettige en professionele omgeving om mensen te verder te laten groeien. 

Mijn opleiding en werkervaring
Na mijn propedeuse Maatschappelijk werk, ben ik vervolgens Psychologie gaan studeren in Utrecht. Ik was als klein meisje al geinteresseerd in mensen en in zelfontwikkeling, dus de keuze voor een studie was snel gemaakt.

Mijn eerste functie was als psychologe in een psychiatrische instelling. Daar miste ik de uitdaging en praktische kant, hoewel ik het contact met cliënten inspirerend vond. Ik wilde dus een hele andere kant op, het onderwijs. In een tweetal functies heb ik als studentpsycholoog gewerkt. De doelgroep en de praktische kant vond ik erg leuk, maar toen de budgetten steeds krapper werden werden de trajecten te kort om structureel iets te kunnen betekenen. 

Mijn plan was altijd al om voor mijzelf te beginnen. Ik heb  een eigen mening over de zorg en hoe je mensen het beste uit zichzelf kan laten halen. Dat vond ik helaas onvoldoende terug in de praktijk. Ik werkte eerst een jaar bij iemand die een eigen praktijk had en werd daar zo enthousiast van dat ik dacht “Dat wil/kan ik ook!”. Zo gezegd, zo gedaan. 

Leren en ontwikkelen is een belangrijke waarde voor mij. Ik heb daarom ook veel cursussen en opleidingen gedaan om mijn kennis te verdiepen en verbreden. 

Opleidingen/cursussen

  • BA/MA Klinische en Gezondheidspsychologie 
    Universiteit Utrecht (Master of Science)
  • Opleiding Stress counselor 
    Stichting Counseling Nederland 
  • Opleiding Positieve Psychologie 
    See True Nederland

Cursussen: EMDR, Autisme training, Behandeling van cliënten met een negatief zelfbeeld, Diagnostiek en behandeling bij gecompliceerde rouw, EFT Basistraining, EFT voor therapeuten, Mindfulnesscursus, Provocatieve technieken.

Congressen: Nederlandse Vereniging voor Psychotherapeuten (NVP) en Jaarlijks Congres Gehechtheid (Lemion).

Publicatie onderzoek: Journal of EMDR Practice & Research

Mijn werkwijze en aanpak
Mijn moeder zei vroeger altijd: “Je kunt alles leren, als je maar wilt.” en daar ben ik het helemaal mee eens. Ik geloof erin dat je met de juiste portie motivatie verder kunt komen. De ‘hoe’, daar ben ik voor en de ‘doe’ ligt bij jou. Naast de openheid om je verhaal te kunnen doen en inzichten op te doen, houd ik er ook van om de handen uit de mouwen te steken. Doen en ervaren, je eigenschappen en kwaliteiten inzetten om een betere versie van jezelf te zijn. Je bent al goed en alles is er al. Soms heb je alleen een klein duwtje in de goede richting nodig.

Enthousiast geraakt? Ik weet je van harte welkom om kennis te komen maken!

Healthy Minds footer

Museumlaan 2
3581 ET Utrecht
Tel: 06-36502513

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036