Je relatie met je ouders tijdens je vormende jaren legt de fundamenten voor toekomstige relaties in je leven. Een sterke en positieve band met je ouders legt vaak de basis voor het opbouwen van stabiele en bevredigende relaties met je partner en kinderen. Echter, wanneer deze basis verstoord is, bijvoorbeeld doordat je ouders afwezig waren of te weinig ruimte gaven voor je ontwikkeling, kunnen gevoelens van wantrouwen en angst ontstaan.

Schematherapie is een doeltreffende benadering die zich specifiek richt op de invloed van je vroegere opvoeding op je huidige leven. Het richt zich met name op de hechtingspatronen die in verschillende facetten van je leven tot uiting komen, zoals je relaties, vriendschappen, en je rol als ouder naar je kind(eren).

Schematherapie in de praktijk

Door middel van schematherapie leer je om bewust te worden van de diepgewortelde patronen die je hebt ontwikkeld als reactie op je vroege opvoeding. Het stelt je in staat om de meest prominente patronen in je gedrag te ontdekken. Dit bewustzijn is de eerste stap naar positieve verandering. Met de hulp van schematherapie kun je deze patronen omvormen tot meer constructieve en behulpzame gedragspatronen.

Door de negatieve invloeden uit het verleden aan te pakken en te transformeren, kun je werken aan het versterken van je huidige relaties en het creëren van een gezondere en meer vervullende toekomst. Schematherapie biedt de sleutel tot het doorbreken van negatieve patronen en het bevorderen van emotionele groei en welzijn.

Bij welke problemen is Schematherapie effectief?

Schematherapie kan bij verschillende (relatie)problemen ingezet worden zoals bij:

  • Problemen in een liefdesrelatie
  • Problemen met het aangaan van hechte vriendschappen en relaties
  • Angsten
  • Jeugd- en opvoedingstrauma’s
  • Om herhaling van patronen in de ouder-kind relatie te voorkomen
Healthy Minds footer

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort

E-mail: info@healthyminds.nl
KvK nummer: 56913036